Welcome Guest [Login | Register]
Banner

Skandisloppet 2015

Author:

Jacob Lund

Category:

Road Race

Location:

Uppsala/Sweden

Evaluation

The race as a whole:

starstarstarstar

The catering:

starstarstar

The fitness level:

starstar

The technical level:

star

Report

Här kommer en detaljerad rapport från Skandisloppet, härligt att få skriva av sig och skulle vara kul om någon känner igen sig och åkte med mig i någon av klungorna Smiley smile
Jag vaknade kl 0530 cirka 1 h innan avfärd mot Uppsala kl 0630, eftersom jag var anmäld med Vallentuna CK så hade vi fått samma starttid 0848. Jag laddar med en stor portion spagetti med lite smör på samt en proteinshake ( jag kan äta vad som helst när som helst på dygnet)

Kl 0630 blir jag upphämtad för samåkning med min cykelkompis Patrik Lundberg från Norrtälje som tänkte byta startgrupp till vår för att få åka i snabbtempo. Väl framme i Uppsala hittar vi en parkering full med cykelfolk och jag börjar direkt köa för att hämta biljett och träffar där på min kollega Laila Andersson samt ett helt gäng från Vallentuna CK och vi börjar rulla upp mot start för nummerlappsutdelning,
Det var väldigt lång kö till utdelningen och när vi fått lapp och rullat ned till start så hinner vi precis gå på toa innan vår skylt visas upp att vi ska rulla ut i startfållan. Vi rullar iväg som planerat och några andra i som startar samtidigt hakar på i vår kedja och vi börjar direkt rulla på belgisk kedja i mycket bra tempo, och innan vi svänger in i första kontrollen så håller vi 36,5km/h i snitt, tyvärr måste alla cyklister in till depån och vända vilket gör att vi tappar cirka 1km/h på snittet vilket var väldigt surt.
Efter cirka 5 mil känner jag att cykeln känns väldigt konstig och fjädrande och jag börjar fundera på vad det kan vara och ber en klubbkompis ta en koll på bakhjulet ser då att jag fått punka och får släppa av och stanna till och ser gruppen försvinna i fjärran.
Snabbt som fan vända på cykel, plocka av hjul, riva ur slang och i med ny. Ser nu också att 2 snabba hofvet grupper rullar förbi och hoppas det kommer fler som jag kan haka på för att på så sätt komma i kapp igen. Jag börjar pumpa med min handpump som en tok och får i lite luft iallafall och rullar iväg (kolsyrepatron är nu mera standard på alla turer framöver)
Jag cyklar på och håller koll bakåt efter fler snabba klungor men det kommer ingen, jag cyklar ikapp några långsammare klungor och ensamma åkare, harvar själv i cirka 2 mil medan jag med fasa ser snittet rasa ned mot 33km/h och jag som är ute efter så snabb tid som möjligt.
Vid andra kontrollen ser jag en grupp med hofvet cyklister och jag hakar på men inser snabbt att det går alldeles för långsamt runt 30 vilket jag lätt håller ensam och jag cyklar vidare själv och ikapp 2 cyklister från Ramirent som lägger sig på rulle bakom mig, nu äntligen blir jag omkörd av en snabbare klunga från hofvet och jag blir ombedd att de vill hålla klungan stängd trots att jag erbjuder mig att dra men jag får snällt ligga bak på rulle och åka med i cirka 35 km/h var efter de rullar runt så hinner jag snacka med alla i klungan och får en väldigt trevlig pratstund, de informerar mig om att de ska stanna i nästa depå och jag hinner precis se en klunga försvinna runt en kurva så jag spurtar snabbt ikapp den och ser att de är en farlig blandning av cyklister, mest från spårvägen men även några från SMACK samt många klubblösa.
Det går i bra tempo och snittet stiger och börjar närma sig 34km/h totalt.
Vi är cirka hälften som hjälps åt att dra och resten åker på rulle vi kör på och tempot är snabbt och jämt.

Börjar vid det här laget bli väldigt kissnödig då jag besökte en vän direkt innan start men blev kissnödig igen bara 2 mil efter start men det var bara att hålla sig, glömde nämligen att kissa vid punkan pga av stressen.
Nu är vi bara 2 mil kvar och farten ökar och några cyklister droppar av pga tempot då vi ofta är uppe nästan runt 40 blås, när vi är cirka 1 mil kvar sticker 1 person iväg och jag gasar också på i tron av att resten av klungan åker med bakom, jag lägger mig i tempoställning och gasar lite och undrar varför ingen kommer och kör om och lägger sig framför då vi kör belgisk, vänder mig bakåt och ser att klungan är bort och att en hängt på mig och vi bestämmer oss för att köra ikapp han som stack iväg först, vi lyckas med det och vi tre börjar rulla och kör snabbt in den sista biten mot Uppsala när jag ser Slottsbacken så har jag 1 av killarna framför och jag spurtar hela backen upp och går om honom precis innan mål.
Riktigt stolt över min prestation och några klapp på axeln och positiva ord mellan oss 3 som körde så ser jag vår grupp från Vallentuna CK vänta på mig, de gick in på 4:45 h och jag fick 4:54 h vilket jag är nöjd med. Vi går in i mattältet för att få lite mat och stöter på Fritz Olsson som hälsar så glatt, sen är det bara att rulla hemåt trötta och belåtna mot Norrtälje Smiley smile väl hemma mäter jag trycket i däcket och ser att jag kört 11 mil med 3 bar i bakhjulet Smiley smile så kolsyrepatron åker med nästa gång Smiley smilePrivacy Policy | Terms of Service | Contact